neososyal logo
Murat G.
3 Ağustos 2021
Okuma süresi: 4 Dakika
WhatsApp
whatsapp-link-olusturma

WhatsApp Link Oluşturma

WhatsApp'ın Önemi

 Whatsapp günümüzde en çok iletişim kurulan platformlardan bir tanesidir. Kısa sürede ücretsiz bir şekilde indirilen program yüklendiği zaman ve artan telefon sayısı ile birlikte sadece ülkemizde değil tüm dünya da en çok kullanılan programlardan bir tanesi olmayı başarmıştır. Sizlerde bu uygulamayı kullanarak gönül rahatlığıyla iletişim kurabilirsiniz. Güvenirlik açısından sıkıntı yaşamayacağınız güncelliğiyle son sürüm bir programdır. Peki WhatsApp Link Oluşturma Nasıl Yapılır?

Linkler Neden Gereklidir? 

 İnternet üzerinden satış yapıyorsanız veya herhangi bir hizmet sağlıyorsanız. İnsanların internette sizinle WhatsApp üzerinden iletişim kurmasını hedefliyorsanız. Onlara siz kolaylık sağlayabilirsiniz. Ticaret yapılan platformlar üzerinden sizinle rahat bir şekilde iletişime geçebilmesi için WhatsApp link ekleme özelliğini onlarla tanıştırabilirsiniz. Özellikle insanların tek tek telefon numarasını girmesine gerek kalmadan bu linklere tıklayarak daha aktif ve hızlı bir şekilde iletişim kurduklarını gözlemlenmiştir. Daha kolay bir şekilde sizinle iletişim kuracak olan kişi sayısındaki artış gözle görülür boyutta olacaktır.

WhatsApp Link Oluşturma

WhatsApp Link Oluşturma Nasıl Yapılır?

İnternet sitenizde, e-mail adresinizde ya da herhangi bir başka sitede; belirli bir WhatsApp numarasına daha hızlı mesaj atmanız ve bir sohbet oluşturacak bağlantı yani link oluşturmanız mümkündür. WhatsApp linki oluşturduktan sonra müşterileriniz ya da sizle iletişim kurmak isteyen biri o linke tıkladığında belirlenen numaraya otomatik olarak sohbete başlamaktadır. Ayrıca hangi mesajın yazılacağını da önceden belirleyebilirsiniz. Link paylaşımı yapacağınız platforma ya da sosyal mecralara giderek tırnak işareti içerisinde şu kodu eklemeniz yeterlidir. "https://api.whatsapp.con/send?phone=telefonnumarası" bu aşamadan sonra yapmanız gerekenler bu kadardır. "telefon numarası" yazan yere "905" başlamalı ve kendi numaranızı eklemeniz halinde artık bir link paylaşımı yapabilir hale gelebilirsiniz. İnternet üzerinden satış yapıyorsanız ya da herhangi bir hizmet sektöründeyseniz, internetteki insanların sizinle WhatsApp üzerinden iletişim kurmak istiyorsanız onlara böyle bir kolaylık sağlayabilirsiniz. Oluşturacağınız WhatsApp linkin ekledikten sonra bir kişiye yolladığınızda o kişi linke tıklayınca WhatsApp 'ta yeni bir sohbet açılacak ve bu sohbet penceresinde konuşacağı kişi sizin belirlediğiniz bir numara olacaktır. Bu şekilde müşteriler ya da bağlantıya tıklayan bir kişi sizinle çok kısa bir sürede iletişim kuracaktır. Sadece telefon numarası paylaştığınızda bazen müşteriler telefon numarasını rehbere kaydedip oradan WhatsApp'dan  mesaj atmayı zor bulabilmektedir. Ancak WhatsApp sohbet bağlantısı ile bu tamamen ortaya kalkıyor. Birkaç tıklama ile iş çok kolay hale geliyor. Evrensel bağlantılar, WhatsApp hesabınıza bağlantı verebilmek adına en çok tercih edilen yöntemdir. https://wa.me/ bağlantı formatını kullanın. Bu bağlantıdaki değişkeni, uluslararası alanda yazılmış bir telefon numarasını gösterir. Bu telefon numarasını uluslararası formatta eklerken herhangi bir köşeli parantez, çizgi, artı simgesi ya da başka herhangi bir sembolü numaranın önüne koymayınız.

  • Önceden Doldurulmuş Mesaj Ekleyerek Bağlantı Oluşturma
  • Önceden hazırlanmış mesaj, sohbet penceresinin metin alanında otomatik olarak görüntülenir. https://wa.me/whatsapptelefonnumarası/?text=urkodlamalımetin bağlantı formatını kullanınız. Sadece önceden doldurulmuş bir mesajla bağlantı formatını kullanınız.


İnstagram hesaplarınıza ve arkadaşlarınıza beğeni satın almak için tıklayabilirsiniz.

instagram Instagram tiktok Tiktok twitter Twitter facebook Facebook spotify Spotify telegram Telegram